کتاب لرستان در آغوش سیل بزودی رونمایی میشود.
به همین مناسبت پیمان شمسی -روزنامهنگار- گفت و گویی با رحیم شاکرمی نویسنده این اثر داشته که در ادامه میخوانید.
رحیم شاکرمی متولد سال ۱۳۳۷ در روستای چم حیدر بخش معمولان است.
تحصیلاتش سیکل بوده اما همواره تحصیلات خود را ششم ابتدایی معرفی کرده است.
شغلش آزاد و رانندگی با ماشین سنگین بوده است؛
اما گاهی از شغل رانندگی فاصله میگرفته و به کار هنر با چوب مشغول میشده است.
رحیم شاکرمی میگوید «در تمام مدتی که بعد از سیکل ترک تحصیل کردم مطالعه کتابهای غیر درسی را کنار نگذاشتم و همچنان به کتاب خواندن ادامه میدهم».
گفت و گو با رحیم شاکرمی نویسنده کتاب لرستان در آغوش سیل
رحیم شاکرمی با بیان اینکه اولین کتابش در سال ۱۳۸۵ چاپ شد، افزود:
با توجه علاقهای که به نوشتن داشتم فعالیت ها و جمع آوری منابع، سوژهها و مطالب را ۱۰ تا ۱۵ سال قبلش از چاپ اولین کتابم آغاز کردم و میتوان گفت آغار فعالیت بنده به عنوان نویسنده از دهه هفتاد بوده است.
وی با بیان اینکه تاکنون پنج عنوان کتاب به قلم ایشان چاپ شده است ادامه داد:
همانطور که گفتم اولین کتابم در سال ۸۵ با نام “آغازی به سوی زندگی” و با موضوع تربیتی و اخلاقی به چاپ رسید.
دومین کتاب هم یک داستان واقعی بود که خود نویسنده هم به عنوان بخشی از داستان واقعی حضور دارد که با نام ” فریاد بیصدا (موریانه در تنه عشق)” و عبرتی در خصوص نوع نگاه به عشق و ازدواج در سال ۱۳۸۷ به چاپ رسید.
شاکرمی با بیان اینکه سومین کتابش با عنوان “حسین(ع) بر بلندای تاریخ” در سال ۹۲ چاپ شده است، افزود:
چهارمین کتاب اینجانب یک رمان تاریخی با عنوان “چگنی در التهاب” است که بخشی از تاریخ مردم چگنی در دوران قاجار را روایت میکند و تلفیقی از واقعیت و داستان است.
این کتاب که در سال ۱۳۹۷ به چاپ رسید مورد استقبال و توجه بسیاری از سوی مردم و مسئولین قرار گرفت و مسئولین اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان در خصوص این کتاب گفتند ضمن افزایش اطلاعات عمومی و تاریخی باعث غنای ادبیات داستانی در استان شده است.
پنجمین کتاب شما، “لرستان در آغوش سیل” ۱۰ فروردین ۱۴۰۰ رونمایی میشود. نوشتن این کتاب از کجا شروع شد؟
همانطور که میدانید نوشتن علاقه و کار بنده است و همواره به دنبال سوژه برای نوشتن هستم.
پس از سیلاب ۱۲ فروردین ۱۳۹۸ با توجه به اینکه منازل ما آسیب دیده بودند و راههای ارتباطی روستای چم حیدر از شمال و جنوب قطع شده بود و روستا عملا در محاصره قرار گرفته بود
و با توجه به این موارد بار سنگین روانی روی دوش بنده و سایر اهالی بود و روزهای ابتدایی سیل دچار التهاب و افسوس و ناراحتی بودیم
اما بعد از چند روز با پیشنهاد دوستان در خصوص مکتوب شدن روایات و خاطرات این اتفاق خودم هم علاقه پیدا کردم تا به این موضوع بپردازم
پس شروع به گرفتن عکس و ثبت مستندات کردم البته چون منزل خودم در سیل حادثه دیده بود از منزل اهالی روستا کاغذ و دفتر تهیه کردم تا شروع به نوشتن کنم.
سیل چه خساراتی به شما وارد کرد؟
خودم به عنوان فردی که سیل زندگیاش را تحت تاثیر قرار داد و خانهام مورد هجوم سیلاب قرار گرفت از نزدیک سیل فروردین ۹۸ را لمس کردم.
شاکرمی در ادامه افزود:
سیل علاوه بر خانه و کاشانهام، حدود ۱۵۰۰ جلد کتاب که برای مطالعه و به عنوان منبع استفاده می کردم،
مطالب دستنویس و حدود ۱۰ عنوان کتاب که تکمیل و یا درحال تکمیل بودند و منتظر بودم از لحاظ مالی در شرایط بهتری قرار بگیرم تا به ترتیب مراحل چاپ را طی کنند را هم از بین برد.
در مورد موضوع و محتویات کتاب “لرستان در آغوش سیل” توضیح دهید.
شاکرمی در خصوص کتاب “لرستان در آغوش سیل با بیان اینکه این کتاب حاصل تحقیقات و مشاهدات میدانی است و گفتگوها و روایات مردمی بخش عمدهای از کتاب را تشکیل میدهند، افزود:
با حضور افراد آگاه بازدیدهای میدانی بسیاری داشتیم تا به صورت دقیق در مورد موضوعاتی از جمله مشکلات مردم حاشیه کشکان از چگنی تا معمولان و پلدختر و چم گرداب در جنوب لرستان و در خصوص دلایل وقوع سیلاب و لزوم ساخت سد گاوشمار (معشوره)،
آثار تاریخی که در سیلاب آسیب دیدهاند و همچنین انتقاداتی در خصوص بی توجهی به زیرساختها از جمله پل ها و دیوارههای ساحلی و مجوزهایی که جهت ساخت و ساز در حریم رودخانه توسط سازمان های مربوطه صادر شده است هم توضیحاتی در این کتاب آورده شده است.
شاکرمی در پایان گفت:
در طول این سالها هیج حمایتی از طرف ادارات مربوطه از بنده و فعالیتهای فرهنگی و هنریام نشده و با هزینه شخصی و کمک دوستانی که تعدادشان به انگشتان دست هم نمیرسد کتاب ها را آماده و به چاپ رسانده ام و امیدواریم بنده و دوستان علاقهمند بتوانیم گام مثبتی در جهت ارتقا فرهنگ کتابخوانی در استان برداریم.
Peyman Shamsi, journalist
پایان پیام/